Augustus 2017  4e Nieuwsbrief vanuit Sneek.

 

De vakanties zijn bijna voorbij en het wordt spannend hier.

Het 9 Nationaal Speelfilmfestival voor amateurfilmers in Sneek komt steeds dichter bij. Elk jaar worden de Speelfilms professioneler.

Je kunt eigenlijk niet meer spreken van amateur filmers, maar beter  van “non professionele filmers”.

Dank aan de gemeente "Súdwest Fryslân".  Zij zorgen er voor dat wij elk jaar weer subsidie krijgen. Dit jaar krijgen we ook van de P.W. Jansen Stichting een mooi bedrag en zo kunnen we opnieuw de prijs laag houden.

Toegang € 5,00 en lunch 8,00 nu inclusief drinken.

Voor € 13,00 een hele dag genieten van mooie Speelfilms in Cine bioscoop Sneek op zaalbreed doek.

De lunch is in “Cine Sneek” en wordt verzorgd door Cine Sneek en het nieuwe restaurant in Sneek "Aan de Gracht"Na afloop is er een Chinees buffet bij Sing King Ling aan de overkant van Cine Sneek. Graag voor beide, indien gewenst,  bij ons bij de kaartverkoop van te voren reserveren.  

Je speelfilm waar je maanden of misschien jaren aan hebt gewerkt, wordt geprojecteerd in een bioscoop.  Dat is toch TOP!

We hebben al heel wat films binnen, maar er kunnen nog een paar bij. Dus       stuur je film in voor 1 september. Ook dit jaar weer de extra prijs van voor de meest originele film. Door Bianca ingebracht en bedacht.

Na de film is zoals elk jaar een kort interview en kan de maker iets vertellen     over zijn/haar film. De jury zit ook nu weer in de zaal en krijgt dan ook voor     het eerst de film te zien. De juryleden zorgen er voor dat alle prijzen eerlijk     worden verdeeld. 

Het publiek bepaald de publieksprijs.

 


Op zondag is het gratis parkeren. De dichtst  bijzijnde  grote parkeerplaats is het Martiniplein bij de grote kerk.

Om 10.00 uur is er ruimte zat, maar vanaf 12.00 uur zal het veel moeilijker worden vanwege de koopzondag.

Van de plaatselijk supermarkten hopen we ook dit jaar weer bonnen te krijgen voor lekkere Friese hapjes om uit te delen aan de bezoekers. Van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Tot 1 oktober 2017

Met vriendelijke groet,

 

Namens het organisatieteam

Annet Lutz

Videoclub Windjammer Sneek